/ Продължаваме Промяната
Подобряването на трансграничния трафик, като един от основните приоритети на правителството, е водеща тема на предстоящите срещи на министъра на транспорта и съобщенията Николай Събев с ресорните му колеги от Република Северна Македония, Турция и Румъния. Това съобщиха от пресцентъра на министерството. Целта е по-бързо придвижване на пътници и товари на запад, юг и север.

Първата среща е с министъра на транспорта и комуникациите на Северна Македония Благой Бочварски на 25 януари. Тя ще е в рамките на съвместното заседание на правителствата на двете държави в София.

Кирил Петков посреща северномакедонския си колега Димитър Ковачевски

На 27 януари 2022 г. в Свиленград ще бъдат обсъдени мерки за подобряване на пътния трафик между България и Турция, в частност граничните пунктове при "Капитан Андреево" - "Капъкуле" и "Лесово" - "Хамзабейли".

Ускореното придвижване на хора и товари ще бъде тема и на срещата със заместник министър-председателя и министър на транспорта и инфраструктурата на Румъния Сорин Михай Гриндяну на 28 януари 2022 г. в Русе. На нея се очаква да бъдат обсъдени възможностите за подобряване на свързаността между двете държави.
БТА