Подготвят протести срещу изсичането на горите в Брестовица и Волово
Подготвят протести срещу изсичането на горите в Брестовица и Волово / netinfo
Инициативен комитет за опазване на горите в селата Брестовица и Волово събира подписка и подготвя протест срещу изсичането на дърветата. По думите на Инициативния комитет това е втори опит от тяхна страна да спрат изсичането на горите, тъй като отново тече подготовка за сеч в споменатите села.

Изпратени са писма до президента на Република България и Европейската комисия. От инициативния комитет за опазване на горите апелират за предизвикването на публични дискусии по въпроса с т.нар. „дървена мафия”.

Исканията на Инициативния комитет за спасяване на горите в Община Борово с ръководител Митю Митев са за: незабавно спиране на сечта в района на селата Брестовица и Волово; цялостна проверка от смесена комисия с участие на независим експерт;
Подготвят протести срещу изсичането на горите в Брестовица и Волово
netinfo
проверка от еколози за вредата нанесена на природата, вследствие изсичане на горите в района; проверка на позволеното и изсеченото количество дървесина, както и кой е дал разрешение да се изсичат горите; Инициативният комитет настоява да бъде предварително информиран и да се иска съгласие от местното аселение за всякакви бъдещи посегателства върху природата и горите в района; еколози да проверят маркираните дървета в селата Брестовица и Волово и да установят дали наистина са болни и подлежащи на изсичане, незабавно да започне изчистване и залесяване с дъб и бор на изсечените площи.