/ ThinkStock/Getty Images
13-годишното момче, пострадало тежко при падане на футболна врата в Пазарджик, е починало тази сутрин, съобщиха от Областната болница.
 
Футболна врата премаза дете, лекари се борят за живота му

Тялото на детето вече е взето от близките, за да бъде погребано. Те не са позволили да бъде направена аутопсия. В този случай тя е задължителна, тъй като тече разследване, но с разрешение на прокуратурата тялото е било освободено веднага.

Това е предизвикало съмнения, че може да възникне напрежение, около болницата са се събрали десетки роднини на тийнейджъра. На място са били изпратени полицейски екипи, за да попречат на евентуални сблъсъци. Всичко обаче е приключило без инциденти.

Детето носи вина за тежкия инцидент, коментира кметът на Пазарджик

Инцидентът стана на футболно игрище на 24 септември малко след 18.00 ч.

13-годишното момче играело с други деца, когато решило да се покатери върху футболната врата. В момента, в който се провесило на гредата, металното съоръжението се наклонило и паднало върху него.

Греда на футболна врата падна върху ученик в Разлог

В последните няколко дни медиците таяха надежда, че състоянието на детето се подобрява, макар и бавно. Беше направен опит за изключване на апаратурата и преминаване на самостоятелно дишане, както и за събуждане от кома. Те обаче не дадоха желания резултат.
 
От лечебното заведение и от полицията за момента отказват всякакъв коментар.