По интернет съобщават на прокурор, че е уволнен
По интернет съобщават на прокурор, че е уволнен / Радка Минчева
По интернет съобщават на прокурор, че е уволнен
32123
По интернет съобщават на прокурор, че е уволнен
  • По интернет съобщават на прокурор, че е уволнен

Обвинител от Разград бе уведомен, че е уволнен по интернет. „Решението за дисциплинарното освобождаване от длъжност на районния прокурор Станислав Стоянов е от юни, но оттогава той е в болнични, затова публикувахме уведомлението на интернет страницата на Окръжна прокуратура", обясни административният ръководител на институцията Огнян Дамянов.

Станислав Стоянов от Районна прокуратура-Разград бе освободен дисциплинарно от Висшия съдебен съвет на 17 юни. Предложението бе на окръжния прокурор на Разград Огнян Дамянов, а причината - неоснователно забавяне на разследването на 23 дела между 2 и 3 години. „Не успяхме да връчим уведомлението за уволнението на бившия колега, тъй като той беше в болнични до преди седмица", обясни Дамянов. Оттогава Стоянов не може да бъде открит на адреса си, нито на телефона, затова приложихме тази мярка, вписана в Административно-процесуалния кодекс. допълни окръжният прокурор.

Освен на интернет страницата на Окръжна прокуратура-Разград информацията за уволнението е обявена и на табло пред прокуратурата.

В края на миналата година районният прокурор Станислав Стоянов кандидатства за 18 длъжности в съдебната система в цялата страна - 5 съдийски и 13 прокурорски, но не бе одобрен от висшите магистрати и остана в Разград. Преди 4 години пък бе сред шестимата кандидати за поста "Окръжен прокурор".

След като Висшият съдебен съвет го уволни, забавените дела бяха разпределени между останалите районни прокурори, по повечето от тях вече има осъдителни присъди, уточни окръжният прокурор.