Плевнелиев приветства политическата воля за закона за конфискацията
Плевнелиев приветства политическата воля за закона за конфискацията / снимка: Президентство

Приветствам политическата воля на правителството и парламента да приемат Закона за отнемане в полза на държавата на незаконно придобито имущество. Това заяви президентът Росен Плевнелиев пред журналисти в Рибново в отговор на журналистически въпрос.

„По-важно е обаче този закон да доведе до създаването на реално функциониращи механизми, до създаването на комисия, която да може професионално и компетентно да си свърши работата. Убеден съм, че България е на прав път и това ще бъде оценено от Брюксел", заяви Росен Плевнелиев.

Държавният глава каза, че е важно административната децентрализация в България да се случи, но тя трябва да бъде част от ясна държавническа концепция. „Министерствата трябва да останат в София, просто защото е необходима бърза координация на ниво министри и заместник-министри в държавата", коментира Росен Плевнелиев. Според
президента такъв е и опитът на нашите европейски партньори. "Агенциите към министерствата могат да бъдат позиционирани на територията на страната, там където има смисъл", добави той.

"Тук съм, за да ви уважа. Искам да видите, че новият президент иска да бъде близо до вас, иска да ви разбира, иска да ви помага, иска да отвори вратите на президентството за всички български граждани, от всички етноси. Дойдох за да напишем нова страница от историята на Рибново" - така държавният глава се обърна към жителите на село.

Други новини от Благоевград