Плевенски депутат от ГЕРБ гласува с „да” на референдума
Плевенски депутат от ГЕРБ гласува с „да” на референдума / снимка: DarikNews.bg, Плевен

Ще гласувам с „да” на предстоящия референдум, защото смятам, че това е добре за Плевен и за региона, за икономиката на страната. Това каза за Дарик плевенският депутат от ГЕРБ Ивелин Николов.

„Това е нужно да стане и съм го говорил и през годините, така че няма как да си променя позицията”, уточни Николов. Депутатът припомни, че още в предизборната кампания в срещите си с хората е изразил тази позиция за подкрепа на изграждането на АЕЦ в Белене.

„И сега потвърждавам това мое мнение, защото съм убеден, че това трябва да стане. Това ще е добре за нашия град, защото предвид това, че инвестициите са почти нулеви, няма как нашият регион да се развива и това е един от основните ми мотиви”, каза още той.

„Аз и на мои колеги съм казвал, че миналата година гласувах и против прекратяването на строежа на централата в Белене. Тогава бях единственият депутат от ГЕРБ от нашия регион, който гласува против прекратяването на проекта”, заяви Николов. 

Относно това има ли притеснения по повод „препоръката” на премиера към членове и симпатизанти на ГЕРБ да гласуват с „не” на референдума Ивелин Николов каза: „Нямам никакви притеснения, защото никой до сега не ми е казвал, как да гласувам, пък и аз си имам собствено мнение по този въпрос”.

Той сподели, че за него по-важното е да няма притеснения при срещите си с хората, „Защото те са ни избрали да бъдем в този парламент, така че няма как да не ме вълнува това, какво ще си помислят те за мен. Това е важното”, заключи депутатът.