Пияни ирландски туристи пребиха двама работници на плажа в Слънчев бряг
Пияни ирландски туристи пребиха двама работници на плажа в Слънчев бряг / netinfo

Двама ирландски туристи са пребили работници на плажа в Слънчев бряг, които им отказали да управляват джетове в нетрезво състояние. Това съобщиха от Областна дирекция "Полиция" в Бургас.

Инцидентът е станал около 10.30 часа на плажа пред хотел "Белвю" в туристическия комплекс.

Ирландците са поискали да наемат и управляват джетове. Афектирани от получения отказ на работещите в коридора за водните развлечения, ирландските туристи им нанесли побой.

Единият от служителите - мъж на 35 години от Пловдив е с разкъсна рана в лицето, а неговият колега на 23 години от Габрово е получил наранявания по тялото.

Ирландците са нападнали и притеклия се на помощ на пребитите случаен турист – на 18 години от Перущица, който след нанесените му удари, получил натъртвания по тялото, но не пожелал преглед от медицински екип.

От проведените бързи оперативно-издирвателни действия са установени извършителите на побоя – двама ирландци на 22 години и на 31 години. Двамата пристигнали в курорта на 28 май тази година като организирани туристи.

Задържани са за срок от 24 часа в РПУ – Несебър. На ирландските граждани е извършена проба за алкохол, която се оказала положителна.

По случая е образувано бързо полицейско производство.