Месото е иззето и започва неговото унищожаване, увериха от БАБХ
1 тон месо без документи за произход откриха служители от отдел "Икономическа полиция"-Пловдив при съвместна проверка с контролните органи - Областната дирекция по безопасност на храните и Инспекцията по труда. Месото е иззето от цех в село Караджово и започва неговото унищожаване, предава NOVA.

Иззеха 1 тон пилешко месо без документи в село Караджово


„Става въпрос за пилешко месо, което не е стигнало до търговската мрежа. Няма данни от собственика за къде е било предназначено. Ние сме го възбранили и то няма да стигне до потребителите.

Ще бъде изпратено на екарисаж и ще бъде унищожено“. Това заяви инж. Мариела Стаменова от БАБХ. „Месото е с неясен произход, няма идентификационна маркировка и затова ще бъде унищожено“, каза още тя.

Спряха над 19 тона птиче месо със салмонела от Полша

И допълни: „Разфасованото месо не е било пакетирано в тарелки и с етикет, а е било старателно подредено в стари каси и кашони. Най-вероятно е предназначено за продажба на витрина в магазините“

По думите й, цехът все още няма разрешение за работа и към момента е незаконен.Собственикът обяснил пред Икономическа полиция, че вчера в деня на проверката за първи път цехът започнал работа и че чака узаконяване от държавната агенция. Той не казал обаче откъде е месото.

Спряха над 30 тона пилешко месо със салмонела от Полша

„Уведомена е Районна прокуратура-Асеновград. Назначена е проверка и са дадени указания какво да се прави“,
заяви Матей Нейков от РПУ-Асеновград. „Това не е първото нарушение на цеха. Преди около месец отново е имало проверка и на фирмата е съставен акт", посочи той. 

Собственикът, който е арабски гражданин, от 2 години живее в селото. Той отказа коментар. Конфискуваното месо ще бъде унищожено, а на цеха съставен акт за административно нарушение.

Откриха нови пратки с птиче месо от Полша за България със салмонела

Прокуратурата в Асеновград ще прецени дали има основание на собстевника да се повдигне обвинение за извършено престъпление.
nova.bg