ПФ оттегля подкрепата си към кабинета при промени в броя на секции в Турция
ПФ оттегля подкрепата си към кабинета при промени в броя на секции в Турция / БГНЕС, архив

"Патриотичен фронт - НФСБ и ВМРО" ще оттеглят подкрепата си към правителството, ако отпадне ограничението за разкриване на секции в Турция". Това декларира в профила си в социалната мрежа кандидатът за президент на "Обединени патриоти - НФСБ, "Атака" и ВМРО" Красимир Каракачанов.

ГЕРБ внесе поправките в Изборния кодекс

"Ние предложихме да няма ограничения за българите в страните - членки на ЕС, но да се контролира процесът в Турция. Върне ли се в съседна Турция безразборното създаване на секции и безконтролното гласуване, това за нас означава договорка на ГЕРБ с ДОСТ, Доган и Ердоган, и ние напускаме. Ние не можем да подкрепяме правителство, което позволява това", потвърди Каракачанов пред NOVA.

Борисов към Реформаторите: Вторник ще е ден разделен

Ще предложим на Реформаторския блок, при изчерпване на всички останали възможности, да се обяви за предсрочни парламентарни избори през пролетта на следващата година, обявиха по-рано от БЗНС. От партията считат, че това е най-демократичния начин за излизане от политическа криза.

От БЗНС настояват като пълноправен член на Реформаторския блок за свикване на Изпълнителния и Гражданския съвет на 17 октомври.