/ БГНЕС
"Прокуратурата в България не работи. Факт е, че г-н Гешев е абсолютно компрометиран вече. Той е компрометиран даже на ниво ЕС. Една и съща информация влезе както в европейската, така и в българската прокуратура". Това каза премиерът Кирил Петков във връзка с публичен отчет на дейността на МВР за 2021 .

По думите му "в момента сме във време на промяна и всеки трябва да застане от страната на закона, от страната на народа или от страната на закона и корупцията. "Това, в което аз се убедих, е, че МВР е институция, която избра да е от страната на закона", заяви премиерът.

"Поздравявам МВР за това, че имахме честни избори. Факт е, че в момента партиите в парламента са позиционирани така, както българският народ ги е избрал. Поздравявам ви за това, че законността се връща в България. Вече няма никой над закона", подчерта Петков.

"Това, което ясно заявихме е, че не ни е страх нито от хората от подземния свят, нито от самите хора, които са били част от корупционния модел на предишната власт", допълни премиерът.

Петков поздрави и хората, които организираха пунктовете за приемане на бежанци.

"Много бързо трябваше да вземем мерки във връзка с националната сигурност, продоволствието на страната, следене на горивата. И това трябва да се отбележи като една добре свършена работа", каза още той.

ГД "Национална полиция" представя годишния си отчет. На изслушването на доклада присъстваха премиерът Кирил Петков и министърът на вътрешните работи Бойко Рашков.