Петков предлага Петканов да получи най-високото отличие на МВР
Петков предлага Петканов да получи най-високото отличие на МВР / netinfo

Много високо ценя проф. Георги Петканов в личен план, той преустанови политически мотивираните разработки и злепоставянето на МВР пред НАТО и ЕС. Това заяви министърът на вътрешните работи Румен Петков по повод оставката на министъра на правосъдието.

Румен Петков допълни, че ще предложи на ръководството на МВР на проф. Петканов да бъде присъдено най-високото отличие на вътрешното ведомство.

МВР е обявило за общодържавно издирване още двама души от фирма “Трансинс”, замесени в убийството на Венцислав Евтимов и Димитринка Пекова, чиито тела изплуваха във водите на река Камчия в средата на месеца. Според събраните данни задържаният Ганислав Начев е отвлякъл двете жертви, а Николай Николов ги е убил.

По повод полицейския ескорт на абитуриент министър Петков каза, че шефът на спецподелението за охрана на обществения ред Иван Иванов ще бъде уволнен, веднага след като се върне в София. Инспектор Тодор Захариев ще бъде пенсиониран, а двамата сержанти, които са изпълнявали нарежданията на своите шефове, ще бъдат порицани.

Румен Петков участва в заключителното заседание на 36-та регионална конференция на Интерпол, която се провежда край Варна.

Други новини от Варна