Пети сутеньор в ареста за френската връзка
Пети сутеньор в ареста за френската връзка / BGNES
Варненският окръжен съд определи първоначална мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо 24-годишния Феим Мехмед от село Пчелник, община Долни Чифлик.

Решението на съда е на основание Европейска заповед за задържане, издадена от компетентните съдебни власти на Република Франция и Областния съд в Лион. Прокуратурата на френския град е повдигнала обвинение срещу Мехмед за сводничество с утежняващи обстоятелства по отношение на множество жертви.

Феим е петият българин, разследван от френските власти като част от организирана престъпна група, принуждавала момичета от Североизточна България да проституират в Лион в периода 1 януари 2005 – 21 март 2007 година.

Този вторник други четирима мъже бяха задържани със същото обвинение. Това са 30-годишният Румен Митков от Балчик, 35-годишният Атанас Атанасов и 34-годишният Добромир Василев, и двамата от Варна, както и 37-годишният Вели Мехмед от село Пчелник.

Ако бъде обжалвано определението на Окръжния съд, то ще се гледа от Варненския Апелативен съд на 3 април. В 7-дневен срок тричленен състав на Варненския окръжен съд трябва да се произнесе и по съществото на европейската заповед за задържане на всички петима задържани.