/ iStock/Getty Images
Международният Червен кръст благодари на БЧК за помощта
Депутатът Делян Пеевски направи голямо дарение за италианските медици, които дадоха най-много жертви в борбата с коронавируса. Компанията му "Интръст" предостави на Италианския Червен кръст, с посредничеството на БЧК, 1000 броя защитни облекла за многократна употреба. Италианският Червен кръст получи безвъзмездно и 100 броя предпазни шлемове от „Био Слийп“ ЕООД.

Гората на Црънча остава на селото, Пеевски я спаси със 700 хил. лв. дарение (ВИДЕО)


БЧК благодари на дарителите за предоставената възможност да подпомогнем работата на Италианския Червен кръст. Президентът на Международната федерация на Червения кръст и Червения полумесец (МФЧК/ЧП) Франческо Рока изказа специална благодарност на председателя на Българския Червен кръст акад. Христо Григоров от името на Италианския Червен кръст за предоставеното щедро дарение, съобщиха от БЧК.

Пеевски с поздрав за Гергьовден: Нека светецът ни закриля - битки има и в мирно време

„Благодарение на дарението ние ще сме в състояние да гарантираме пълната безопасност на нашите служители и доброволци, които работят неуморно на първа линия от самото начало. Високо оценяваме този искрен акт на солидарност, особено в момент, когато доставките и придвижването в цяла Европа са силно затруднени, а ние трябва да осигурим подходяща предпазна екипировка за целия ни персонал. Знаейки, че можем да разчитаме на подкрепата и близостта на нашето Червенокръстко семейство, ние се чувстваме по-уверени и по-силни. Използвам възможността да Ви благодаря още веднъж за приятелството и партньорството, които доказаха силата си в тези трудни времена“, се казва в благодарственото писмо.