/ БГНЕС
Ново дарение от компанията “Интръст” ЕАД на депутата Делян Пеевски.

Акционерното дружество предостави над 120 хиляди лева за медицински консумативи, предпазни облекла и очила в помощ на Северна Македония. Други 59 хиляди лева са дарени за закупуването на над 700 предпазни облекла за българските медици.

Пеевски дари 300 000 лв. на БЧК за изпаднали в нужда хора

Делян Пеевски е най-големият дарител от началото на пандемията от коронавирус. Народният представител от ДПС дари близо 5 милиона лева на болници и хора, изпаднали в нужда. Пеевски предостави средства за апаратура, предпазни облекла и за възнаграждения на медиците на първа линия в редица болници в София и в страната.

Пеевски с ново голямо дарение за болниците във Видин, Кюстендил и София

Това е и второ дарение на депутата за Северна Македония. В края на миналия месец той предостави предпазни облекла и консумативи на стойност 122 хиляди лева за медиците в съседната страна.

Пеевски дари 50 000 лв. на БАН за изследвания за COVID-19

Междувременно даренията за борбата срещу Covid-19 у нас вече са близо 34 милиона лева. Най-голям процент е съставен от компании и дарителски кампании. А само за последните две седмици, средствата са се увеличили с близо пет милиона лева. Около 23% от даренията са дело на индивидуални дарители.