Патриотите избягват единната регистрация, за да заобиколят евентуални проблеми
Патриотите избягват единната регистрация, за да заобиколят евентуални проблеми / снимка: Нова телевизия

Патриотите избягват единната регистрация, за да заобиколят евентуални местни проблеми. Това каза заместник-председателят на ВМРО и евродепутат Ангел Джамбазки, след като внесе в Централната избирателна комисия документите на партията за регистрация в местните избори.

Той посочи, че Патриотичният фронт не е разделен, а на някои места ще участват в различни формати. Според него ПФ се запазва на национално ниво. Предпочитаме на местата, на които има някакви недоразумения да избегнем единна регистрация, коментира той и допълни, че се стремят на колкото се може повече места да се явят във формат, който събира повече патриотични формации. В нашите листи ще има представители на неполитически организации, посочи Джамбазки. На първия тур няма да подкрепят кандидати на други партии, каза още Джамбазки.

ВМРО имат амбиция да се явят на балотаж в избора за кмет поне в пет областни града, както и да се борят за тяхното спечелване - Враца, Русе, Велико Търново, Пловдив, Видин, отбеляза Джамбазки.

Като Патриотичен фронт ще се явят в Пловдив. Имаме постигнато споразумение в Русе НФСБ да подкрепят Искрен Веселинов за кмет, каза още Джамбазки.

В отговор на репортерски въпрос за отхвърления антикорупционен закон, заместник-председателят на ПГ на ПФ Искрен Веселинов каза, че няма никаква изненада в поведението на нито една от политическите сили от вчера. Тези неща бяха заявени преди ваканцията и странното беше, че нямаше диалог по темите, които сме поставили и които смятаме за важни, посочи Веселинов.

Източник: БТА