/ БГНЕС
Парламентът събра кворум от втория опит, при който се регистрираха 124 депутати. БСП и ГЕРБ отново използваха ситуацията, за да си отправят взаимни обвинения.
Тома Биков (ГЕРБ) обърна внимание, че левицата не се е регистрирала в залата, въпреки че първата точка е внесеният от тях законопроект за промени в Закона за концесиите.
 
Той посъветва социалистите да вземат пример от ДПС, които влизат в залата, поне когато се гледат техни предложения.

ГЕРБ: Поведението на опозицията е в нарушение на правилника на Народното събрание
 
Драгомир Стойнев от левицата опроверга като каза, че трима народни представители от тяхната група са се регистрирали сутринта, но, подчерта той, няма наши и ваши закони. Най-скандалното обаче, по думите му, било, че за ГЕРБ изказване на вицепремиер, който обижда българските гласоподаватели, е смешна работа. Стойнев отново потвърди, че БСП няма да се регистрира в залата, докато Валери Симеонов не подаде оставка.
 
Славчо Атанасов от ПГ "Обединени патриоти" коментира, че с тези дребни крамоли, заяждания и обиди, се руши държавността. Когато Сенатът е срамен, народът полудява, цитира той Цицерон. Да спрем с тези неща, не носят полза на никого, всички сме виновни за това, призова Атанасов.

2 ноември: Липса на кворум провали заседанието на парламента
 
Председателят на парламента Цвета Караянчева в началото поздрави всички, които имат имен ден днес - на Архенгел-Михаил.