/ БТА
Парламентът ще изслуша премиера Стефан Янев относно завареното от служебното правителство финансово и икономическо състояние на държавата.

В дневния ред е и изслушване на вицепремиера Атанас Пеканов относно преработения план за възстановяване и устойчивост, както и на министъра на икономиката Кирил Петков за състоянието на Българската банка за развитие /ББР/.

В пленарната зала вече са представителите на служебния кабинет. Заседанието се предава пряко по БНТ и БНР по предложение на "Има такъв народ".

В началото на заседанието Мария Капон /"Изправи се БГ! Ние идваме!"/ предложи разместване в дневния ред - депутатите да изслушат министъра на здравеопазването Стойчо Кацаров за изграждането на национална детска болница вместо предвиденото изслушване за ББР. Искането й обаче не получи подкрепа от пленарната зала.

В дневния ред за днес, освен изслушването на представители на служебния кабинет, е включено и изслушване на КЕВР относно цената на водата за периода 2022-2026 г., както и проект на решение за внасяне на доклад от главния прокурор във връзка с дейността на Бюрото за защита на свидетелите за периода от 1 януари 2020 до 30 юни 2021 г.