Пак отложиха делото срещу Маргините, глобиха неявил се адвокат
Пак отложиха делото срещу Маргините, глобиха неявил се адвокат / Sofia Photo Agency, архив

Отсъствието на адвокат стана причина за поредното отлагане на делото срещу братята Красимир и Николай Маринови - Маргините. Защитникът на подсъдимия по същото дело Стефан Рангелов, адвокат Стефан Иванов, не се яви в съдебната зала. Той не бе открит и на мобилния си телефон и съдът му наложи глоба от 500 лв.

Очакваше се на днешното заседание да бъда гледани записи от следствени експерименти и да бъдат разпитани свидетели. Съдът реши следващото заседание по делото да е на 7 април.

Маргините, заедно с Веселин Тошев, Стефан Рангелов, Иво Карагеоргиев и Бисер Илиев, са подсъдими за подготовката на убийствата на генерал Любен Гоцев и покойните Никола Дамянов и Иван Тодоров-Доктора. Малкият Маргин е в неизвестност, след като бе заподозрян за убийството на Боби Цанков и процесът срещу него се води задочно.

Постоянната комисия на ВСС, която следи хода на делата с висок обществен интерес, ще изиска справка за причините за днешното отлагане на делата срещу Маргините и за убийството на студента Стоян Балтов, съобщават от пресцентъра на ВСС. След като се запознае с причините и ги анализира, Комисията ще предложи на ВСС да предприеме съответните мерки.