Свещенослужителите в "Св. Александър Невски" са извършвали злоупотреби. Това заяви пред Нова телевизия архимандрит Дионисий, който беше освободен от ръководството на "Св. Александър Невски" след скандала със зарята на Великден.

Дионисий разбрал от медиите за отстраняването си

По думите му племенникът на Ловчанският митрополит също е бил част от схемите. Същевременно Дионисий подчерта, че на фона на стандартите на българската православна църква няма как да става дума за твърде големи суми.

"В храма са извършвани богослужения, които не са били разрешени от Светия Синод. И това е от доста десетилетия. След като има забрана, а те са извършвани, как тогава са били отчитани таксите", попита той.

Бунтът срещу Дионисий избуял преди скандала със зарята за Великден

"Българската църква е онзи обществен инструмент, който най-добре би могъл да донесе промени в нашето общество. Нравите ни са странни тук", заключи архимандритът.

"В църквата има един триъгълник на властта с три опорни точки в три манастира - Дивотино, Кокаляне и Хаджидимово. На тези места са хора, които са напуснали бившата държавна сигурност и не са успели в политиката след това", коментира Дионисий.

Той отрече твърденията, че е член на масонска ложа.

Източник: Novanews.bg