Отново прибраха в ареста Стефан Кленовски
Отново прибраха в ареста Стефан Кленовски / снимка: БГНЕС

Задържаният в столичен мол Стефан Кленовски отново е в ареста по обвинение за използване на неистински документи. Вчера съдът го освободи с мярка „домашен арест”, но вечерта полицаите отново го закопчали заради повдигнато обвинение за използване на неистински документи.

При акцията в търговския център Кленовски представил на полицаите фалшива лична карта, пише БГНЕС. След задържането в мола, Кленовски и съпругата му се оплакаха от полицейско насилие. Заради обвиненията от СДВР излъчиха записите с операцията по ареста на издирвания за източване на банкови карти мъж.

Още един освободен преди време от съда беше вкаран отново в ареста. Обвиненият за палежи на коли в София Юлиян Ковачки отново бе задържан, този път защото заплашвал персонала на заведение с палеж. През декември Ковачки беше арестуван и обвинен за палежите на няколко автомобила, извършени в последните месеци м.г. в кварталите „Младост” и „Хаджи Димитър”.

Тогава съдът го освободи поради липса на доказателства. Случаят създаде и прецедент в българския съд - за първи път държавен обвинител подкрепи жалба на адвокати с обяснението, че няма причини обвиняемият да остава в ареста.