Отложиха делото срещу Маргарита Пецанова
Отложиха делото срещу Маргарита Пецанова / Sofia Photo Agency
Състав на Софийския градски съд отложи делото за безстопанственост срещу бившия директор на Столичната митница Маргарита Пецанова и Пламен Живков за 14 март догодина. Тогава трябва да бъде изслушана експертизата по делото.

Тя не бе изслушана днес поради отсъствието на едно от вещите лица, които са я изготвили. По данни на другите вещи лица отсъстващият експерт е в Париж, където се лекува. На днешното заседание по делото съдът разпита като свидетели началника на отдел "Митническо разузнаване и разследване" към Столичната митница Катя Александрова и четирима инспектори от отдела.

Един от тях – Тихомир Малев, каза, че през 2003 г. била направена проверка на складовете на фирмата за фармацевтични продукти "Магинед" във връзка с преместването на склада на компанията на друг адрес. Тогава не били установени липси на стоки от склада на фирмата и документацията й отговаряла на метериалната отчетност в склада.

При проверка през пролетта на 2004 г. в склада на "Магинед" Малев каза, че били констатирани липси и на фирмата бил съставен акт за митническо нарушение.