Откриха трупа на Иван Тумбалов, няма следи от насилие по тялото
Откриха трупа на Иван Тумбалов, няма следи от насилие по тялото / снимка: Дарик - Благоевград

В района на рибарниците край Благоевград е открито тялото на изчезналия преди месец Иван Тумбалов. Момчето бе обявено за общодържавно издирване. Личната карта на 18-годишния Иван е открита в джоба на панталона. По трупа не са открити видими следи от насилие, каза съдебният медик д-р Яни Златин, извършил съдебномедицинската експертиза. Тялото е в относително запазено състояние, тъй като е престояло във водна среда, но предстоят още експертизи, които с категоричност да докажат точната причина за смъртта на Иван, заяви д-р Златин.

Иван Тумбалов изчезна в новогодишната нощ. Първоначално 18-годишният младеж е празнувал в апартамент, намиращ се в благоевградския квартал "Струмско", като след спречкване в компанията, Тумбалов се е отправил към заведение в центъра на Благоевград.

Според очевидци той е забелязан в клуб "Дръм", откъдето по-късно си е тръгнал и никой повече не го е видял. В продължение на 40 дни полицаи, близки и приятели издирваха изчезналия младеж.

Майката на Иван - Мария, каза, че не знае дали синът й е бил убит. „Господ да ги съди, ако са му посегнали”, каза Мария Тумбалова. Тя сподели, че още в началото е предусещала, че детето й е мъртво и е съветвала полицаите да търсят труп. (Повече чуйте в прикачения файл)

Други новини от Благоевград