Откриха нива с канабис в гориста местност до Костинброд (СНИМКИ)

/ МВР, пресцентър
Служители от отдел „Криминална полиция“ на Главна дирекция 'Национална полиция' и техни колеги от ОДМВР-София разкриха нива за отглеждане на канабис в гориста местност до Костинброд. Това стана при проведена на 23 август специализирана полицейска операция, съобщиха от вътрешното министерство.

МВР, пресцентър

На място, в момента на полагане на грижи за растенията, са установени и задържани двама мъже – на 45 и 49 години, и двамата жители на община Костинброд, неизвестни до момента на органите на МВР. Установено е, че в нивата са се отглеждали 125 растения в напреднал етап на развитие, готови за беритба, открити са и пособия за отглеждането им – бидони с вода за напояване, торове и препарати.

МВР, пресцентър

При последвали процесуално-следствени действия в дома на 45-годишния криминалистите открили над 200 грама суха маса (марихуана).

По случая е образувано досъдебно производство по чл. 354 в, ал.1 от НК, работата по документирането му продължава под ръководството на Окръжната прокуратура- София.

МВР, пресцентър

45-годишният е задържан с прокурорско постановление за срок до 72 часа, а на 49-годишният е наложена мярка "Парична гаранция".