Откриха мъртъв изчезналия студент от Пловдив
82061
Откриха мъртъв изчезналия студент от Пловдив
  • Откриха мъртъв изчезналия студент от Пловдив

Откриха мъртъв изчезналия студент от Пловдив. Тялото на 20-годишния Момчил Семерджиев е намерено снощи в северната част на Младежкия хълм в града.

Сигналът за намерен труп е подаден снощи, около 19:40 ч., на телефон 112 от граждани.

От полицията обясниха пред Дарик, че трупът е в много напреднал стадий на разложение и са назначени експертизи. В него са намерени документите за самоличност на изчезналото момче. Открити са още пари, и лични вещи, което означава, че Момчил не е станал жертва на грабеж, обясниха от областната дирекция на МВР.

Няма данни за следи от насилие по трупа и не може да се говори за убийство. Това съобщи за Дарик началникът на отдел „Криминална полиция" Николай Кирков.

Най-вероятната версия за смъртта на момчето е нещастен случай, но не се изключва и самоубийство.

Родителите на изчезналия преди повече от две седмици Момчил Семерджиев все още не са разпознали тялото. Днес предстои втори оглед на местопроизшествието.

По случая е образувано досъдебно производство.

Младежът изчезна на 19 септември през нощта броени дни, след като се върнал от бригада в САЩ. Близките му нямат обяснение за случилото се. „Беше в приповдигнато настроение. Беше щастлив, че се връща вкъщи и ще види познатите и приятелите си", разказа преди няколко седмици оред Нова телевизия брат му, Явор.

За да отпразнуват завръщането му, на 18 септември Момчил събрал приятелите си вкъщи. След полунощ се качили на Альоша и всеки тръгнал да се прибира.

„Към 01:00 - 01:30 ч.получих обаждане от него, че е пред вкъщи и трябва да му пусна ключовете, защото той нямал в него. Аз тогава не бях вкъщи и му казах, че след около 15-20 минути ще се прибера и трябва или да ме изчака или да звънне на нашите родители, които са си вкъщи. След 20 минути се прибрах, но него го нямаше", обясни тогава Явор.

Източник на видеото: Novanews.bg