Откриха кои са родителите на изоставеното в София дете

/ ThinkStock/Getty Images
Вече е ясно кои са родителите на момиченцето, което в петък следобед беше изоставено в столичния Западен парк. Биологичният баща вече е в столичното Трето районно управление, където ще бъде разпитан, съобщава МВР.

"Снощи около 01:30 часа разбрах, че детето го няма", съобщи той. Мъжът разказа, че до преди седмица е живял с майката на детето, посочва NOVA.
 
"От 5-6 дни не сме заедно", съобщи бащата на детето. Мъжът живее в столичния квартал "Христо Ботев" и работи в сферата на строителството. Той е категоричен, че иска да се грижи за дъщеря си.

Продължава да се издирва майката. Предстои образуванeто на досъдебно производство по случая.

По-рано стана ясно, че дядото на намереното момиченце се е появил и е отишъл в полицията, за да си вземе бебето, но е бил в нетрезво състояние и детето не му е било предадено, съобщиха за БНТ от МВР.

Откриха изоставено малко дете в „Западен парк” в София (СНИМКА)

изоставено дете в София
Пресцентър, МВР

Момиченцето на видима възраст между 5 месеца и една годинка беше намерено снощи в Западен парк. Това е вторият случай на изоставено бебе в рамките на десетина дни.
 
Детето е намерено от случайно минаващи мъж и жена, които са открили до него и плик с дрехи. От столичното трето районно управление заявиха, че в района, където е открито бебето, няма камери, което ще затрудни разследващите.
 
Момиченцето е в добро общо състояние и без следи от насилие. То е настанено в Специализираната болница за лечение по детски болести – проф. д-р Ив.Митев”-София, без опасност за живота. Момиченцето е било леко дехидратирано, тъй като не се знае колко часа е било изоставено в горещините, но след нахранване в болницата състоянието му е било стабилизирано, посочиха от болницата, цитирани от агенция "Фокус".

В момента бебето е спокойно, през цялата нощ също е било спокойно. То се храни на всеки 2-3 часа. „Има отличен апетит и когато е гладно, разбира цялото отделение”, коментира д-р Михаил Желязков, лекар от болницата. Става въпрос за сравнително добре гледано бебе.
БНТ