Координационен съвет между формациите, преговарящи за съставяне на правителство, се провежда в парламента.

Спешната среща е свикана, след като в последния момент от БСП са възразили срещу пакета законодателни мерки в социалната сфера в коалиционно споразумение, съобщава БНР.

На извънредната среща присъстват - Кирил Петков, Асен Василев и Лена Бориславова от „Продължаваме промяната“, Тошко Йорданова и Ива Митева от „Има такъв народ“, Корнелия Нинова и заместниците ѝ Атанас Зафиров и Кристиан Вигенин от БСП, както и съпредседателите на „Демократична България“ Христо Иванов и Атанас Атанасов.

Във вторник след председателския съвет Корнелия Нинова обяви, че са изпратили бележките си в тази област и смяташе, че проблемът е решен.

„Предложихме допълнение за законодателство, което касае най-вече социалната сфера и които бяха пропуснати. Например плащанията за първо, второ и трето дете, увеличението на майчинството, лекарствата за деца. Не бяха разписани в конкретика кой закон трябва да се промени и в какъв срок“, заяви по-рано лидерът на БСП.

В последния вариант на споразумението Нинова явно не е останала доволна от начина, по който са отразени техните забележки.
След приключване на срещата ще има изявление на участниците в нея.