От 3 до 15 години затвор грозят шофьора, който блъсна фатално 16-годишно момиче на пешеходна пътека в Сливен. Това обяви в "Здравей, България" на NOVA говорителят на Окръжната прокуратура Ваня Белева. 

Тя допълни, че законодателят е определил по-тежко наказание за престъпления против транспорта - когато водачът е избягал от местопроизшествието, когато то е станало на пешеходна пътека и когато водачът е употребил алкохол. В случая проверката с дрегер установила 2,24 промила алкохол в кръвта му.

Подробности за самия инцидент даде инспектор Диян Митев от "Пътна полиция" - Сливен. "Водачът е пътувал от село Тополчане към центъра на Сливен. В 4 часа настъпва тежкото пътно произшествие. Група от младежи са пресичали, като загиналото момиче е било първо. То е поело удара. Водачът не е спрял на място. Продължил е пътя си”, каза той.

16-годишно момиче от Сливен загина, блъснато от кола на пешеходна пътека

Местните хора разказват, че на мястото, където е станал инцидента водачите не спазват ограничението на скоростта. „Не бързо, направо ненормално карат”, коментира жителка на града.

„Постоянно притичвам. Много бързо карат. Тази седмица имаше полиция тук, ама явно полза няма”, каза младо момиче. То допълни, че преди време в района е била блъсната възрастна жена.
 
NOVA