Осъдиха Община Варна заради необезопасена дупка
Осъдиха Община Варна заради необезопасена дупка / БГНЕС
Варненският районен съд осъди Община Варна да заплати сумата от 1449 лева за нанесена щета по автомобил, пропаднал в необезопасена дупка на уличното платно. Гражданското дело е заведено по иск на застрахователното дружество, изплатило обезщетение за щетата на собственика на автомобила.

Пътнотранспортният инцидент е станал на 8 март 2006 година на улица "6-ти септември". По предната лява част, джантата и ходовата част на колата са нанесени повреди на стойност 1449 лева, потвърдени и от съдебната авто-техническа експертиза. Представеният по делото протокол доказва отсъствието на вина у водача на лекия автомобил – шофьорът не е бил употребил алкохол и не се е движил с превишена скорост.

Съдът е приел, че Общината, като стопанин на градската пътна мрежа на Варна, следва да полага грижи за собствеността си, което включва и отстраняването на дупките по уличната мрежа. Общината ще трябва да заплати обезщетение от 260 лева на застрахователното дружество за забавяне във времето, както и направените от него разноски по делото в размер на 370 лева. Решението подлежи на обжалване в 14-дневен срок.

Други новини от Варна