Осъдиха на 12 години затвор Салахедин бин Аладин
Осъдиха на 12 години затвор Салахедин бин Аладин / снимка: Sofia Photo Agency, Юлиана Николова
Осъдиха на 12 години затвор Салахедин бин Аладин
70796
Осъдиха на 12 години затвор Салахедин бин Аладин
  • Осъдиха на 12 години затвор Салахедин бин Аладин

12 години затвор получи Салахедин бин Аладин, който в края на миналата година нападна 20-годишната продавачка Виктория Христова при опит да обере магазина, в който тя работи.

Делото беше решено в рамките на първото заседание, тъй като алжирецът се съгласи с всички факти, събрани от обвинението.

Пред съда застана и неговият приятел - транссексуалният Александър Симеонов, който получи 1 години и 4 месеца условно за помощта си при укриването на чужденеца. Симеонов също се призна за виновен.

Нападението над 20-годишната студентка стана около 02.00 часа през нощта на 2 ноември. Виктория е била нощна смяна в магазин за алкохол и цигари на улица „Пиротска", където работи като касиерка. Около 02.00 часа в магазина влязъл чужденец, който след спречкване с момичето и нанесъл над 10 удара с нож по гърдите, шията и ръцете. Мъжът успял да отмъкне около 300 лева от касата на магазина, след което избягал.

След инцидента Виктория прекара дни в болница.

Аладин се укри след нападението, а полицията стартира мащабна акция за издирването му. До момента на инцидента 20-годишният алжирец е пребивавал в страната ни нелегално в очакване да получи статут на бежанец.

Аладин бе задържан от гръцките власти няколко дни по-късно на територията на южната ни съседка.

Алжирецът изцяло е подпомогнат в укриването си от българина Александър.

Днес пред магистратите Салахедин бин Аладин не отрече вината си и заяви: „Искам да обясня, че никога не съм искал да крия истината. Откраднал съм, защото съм беден, гладен, но не съм имал намерение да убивам и нападам. Под действието на опиат не си спомням нищо. Искрено се надявам за всичко и моля за снизхождение".

От обвинението стана ясно, че освен за грабежа и нападението над продавачката алжирецът отговоря и за още няколко кражби на пари и мобилни телефони, придружени с насилие и заплахи.

Прокуратурата поиска по-тежка присъда за Аладин - от 15 до 20 години лишаване от свобода, заради високата степен на обществена опасност, която носи алжирецът.

В крайна сметка съдът постанови 12 години затвор за Салахедин бин Аладин, както и 35 000 лева обезщетение за пострадалата Виктория.

Присъдата не е окончателна и може да бъде обжалвана на втора инстанция.

Осъдиха на 12 години затвор Салахедин бин Аладин
netinfo

Пред магистратите и двамата обвиняеми заявиха, че съжаляват, а Аладин обясни, че е крадял от бедност и глад и не е имал намерение да убива Виктория.

Нападението над 20-годишната студентка стана около 02.00 часа през нощта на 2 ноември. Виктория е била нощна смяна в магазин за алкохол и цигари на улица „Пиротска", където работи като касиерка. Около 02.00 часа в магазина влязъл чужденец, който след спречкване с момичето и нанесъл над 10 удара с нож по гърдите, шията и ръцете.

Мъжът успял да отмъкне около 300 лева от касата на магазина, след което избягал.

След инцидента Виктория бе настанена в болница.