Наръгаха 20-годишно момиче с нож в центъра на столицата
Наръгаха 20-годишно момиче с нож в центъра на столицата / снимка: Sofia Photo Agency, архив

Тази нощ около 2.00 ч. неизвестен извършител е наръгал няколко пъти 20-годишно момиче на столичната улица „Пиротска", съобщиха за Дарик от СДВР.

Жертвата работи в денонощен магазин за хранителни стоки, когато мъжът влязъл и взел един от артикулите, без да плати. Момичето се опитало да го настигне, когато извършителят я нападнал с нож.

Момичето е прието в "Пирогов" с прорезни рани. Те са в областта на главата и ръцете, съобщиха от болницата. Няма опасност за живота на пациентката.

От СДВР допълниха, че се работи по случая. Самоличността му вече е установена, поясниха от полицията в късния следобед. Провежда се полицейска операция за задържането му. За случая е уведомена прокуратурата, уточниха от МВР.

По-рано днес от ВМРО съобщиха, че раненото момиче е техен съмишленик и тяхната информация е, че нападателят е от африканско-арабски произход. От организацията възнамеряват да се съберат днес на открито събрание, на което да бъде взето решение какви действия да бъдат предприети срещу имигрантската престъпност.