Осъдиха адвоката на Кирил Рашков
Осъдиха адвоката на Кирил Рашков / снимка: Sofia Photo Agency, архив

Старозагорският съд потвърди присъдата на Асеновградския съд, с която адвокатът на Кирил Рашков - Васил Марков, бе осъден за клевета, предаде БГНЕС.

Пред медии преди време юристът набеди Веселин Христов - вуйчо на убития в Катуница Ангел, за палежа на консервната фабрика на цар Киро в селото.

Разследването обаче не доказа връзка, а набеденият сам пожела да се подложи на детектор на лъжата, за да потвърди невинността си. Пожарът стана на 8 март 2012 година.

Делото бе гледано в Стара Загора, макар че второинстанционен съд на Районния в Асеновград е Окръжният съд в Пловдив, понеже адвокат Васил Марков поиска отвод на целия съдебен състав под предлог, че магистратите са предубедени. Старозагорските обаче потвърдиха присъдата. Тя се изразява в 1500 лева глоба на държавата и 2 000 лв обезщетение на Веселин Христов за нанесени неимуществени щети.

В момента Кирил Рашков е в ареста с три обвинения, след като съдът постанови най-тежката мярка за неотклонение. Този път защитата му е поета от адвокат Росица Драгинова.