Освободиха Христо Бисеров от всички постове в ДПС
Освободиха Христо Бисеров от всички постове в ДПС / БГНЕС
Освободиха Христо Бисеров от всички постове в ДПС
68303
Освободиха Христо Бисеров от всички постове в ДПС
  • Освободиха Христо Бисеров от всички постове в ДПС

Лидерът на ДПС Лютви Местан даде позитивна оценка на Христо Бисеров, но с уговорката, че тя е за политическата му дейност, а не за личния му живот. След заседание на Централния съвет на Движението Бисеров беше освободен от поста зам.-председател и член на партията. Ако решенията на съда са осъдителни, Христо Бисеров няма да може да се върне в редиците на Движението, категорични са от ДПС.

Освен като зам.-председател на ДПС, Христо Бисеров беше освободен и като член на Централния съвет и Централното оперативно бюро.

Лидерът на движението Лютви Местан обясни, че той е освободен и като член на партията до приключването на съдебните дела срещу него. Въпреки това Местан даде положителна оценка на доскорошния си заместник: „Той влиза в ДПС като утвърден политик. Безспорно добър юрист. И ние, извън банковите сметки и бизнес делата му, за работата му в ДПС и в парламента като зам.-председател на Народното събрание, председател на Правната комисия - ние имаме позитивна оценка".

Кой да бъде избран на мястото на Бисеров за зам.-председател на ДПС, не е била сред обсъжданите теми днес, очаква се скоро да има ново заседание и на него да бъде решено.

Местан коментира още и своята снимка като кандидат-депутат от СДС: „Много хубава снимка, дълга коса, хипар. На мен ми беше драго да се видя отпреди 24 години - тогава кандидат за народен представител за Великото Народно събрание от СДС. Никога този факт не е бил тайна за когото и да е в ДПС".

От ДПС съобщиха, че са платили транспорта на симпатизантите си, за да могат да се включат в днешния митинг. Още не са готови сметките колко са стрували автобусите, но за превозването с влакове движението е платило 50 000 лева.