Освободиха двама от задържаните за стрелбата край Своге
Освободиха двама от задържаните за стрелбата край Своге / снимка: БГНЕС /

Двама от задържаните за стрелбата край Своге са освободени, научи БТА от полицейски източници. Георги Минев, на 37 години, и Иван Милев, на 32 години, са пуснати от ареста, тъй като срещу тях нямало достатъчно доказателства. След като задържаните след престрелката край Своге К. Димов и В. Николов заявили, че Минев и Милев са им съучастници, полицията направи редица претърсвания и ги задържа. По-късно обаче се оказва, че към този момент няма достатъчно доказателства за съучастието им.

В петък, в 6.04 часа на телефон 166 Албена Михайлова от гара Бов подаде сигнал за грабеж в дома на Красимир Иванов, българин с двойно гражданство, с когото тя живее на семейни начала. Тя обяснила, че две маскирани лица са проникнали през нощта в къщата, където по това време тя била заедно с домашната помощничка и малкото й дете. Нападателите завързали жените, след което разбили касата на семейството и задигнали съдържанието й, както и други вещи. Те натоварили откраднатото в луксозен джип "Линкълн", също собственост на семейството, и напуснали къщата.

Автопатрул от РПУ Своге е засякъл откраднатия джип на влизане в Своге и е започнал преследването му. След предупреждение от страна на полицейските служители, двамата заподозрени са открили огън. При престрелката е тежко ранен полицай Любомир Митов, а колегата му Александър Димитров е успял да задържи нападателите с помощта на втори полицейски екип, който незабавно пристига на мястото на инцидента.

Простреляният полицай Любомир Митов беше приет във Военномедицинска академия, където досега претърпя две операции, все още има опасност за живота му.

Според източници от разследването пистолетът, с който Димов и Николов са стреляли, е засякъл. Митов и колегата му станали мишена на престъпнците, след като ги проследили.