Апелативната прокуратура в Бургас остави в ареста Христо Петров, обвинен в побоя над над 19-годишен младеж в района на бар на плаж край Созопол. По разкази на пострадалия той е бит с метален бокс заради парче пица, което бутнали с приятеля му по време на парти за Джулай морнинг.

Заради парче пица: Задържаха полицай за побоя над младеж със счупена челюст на плажа

Обвиняемият е патрулен полицай в Четвърто районно управление на МВР-Бургас от октомври миналата година и е в изпитателен срок.
 

полицай Бурга
БТА

Преди ден адвокатът на младия полицай заяви, че във въпросната нощ групата от 6 човека, в която е и пострадалият Владимир Радев, е заобиколила неговия клиент и го е провокирала, крещейки и обиждайки го.

Адвокатът на арестувания полицай: Уринирали са върху храната му, докато вечерял

Агресията на полицейския служител адвокатът му обяснява с провокация от страна на групичката младежи, които уринирали върху храната му, докато вечерял. И отрича да е използвал метален бокс.

В съдебната зала днес дойде и бащата на полицай Петров, който заяви, че синът му е добро и скромно момче. „Стана полицай, защото искаше да спазва закона и правата на гражданите“, каза в съдебна зала Иван Петров. По думите му обвиняемият никога не се е укривал, а е сам е съобщил на своя ръководител, че се е намесил в "един проблем".

Това обаче станало едва когато във Фейсбук започнали да се разпространяват негови снимки.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня