/ ThinkStock/Getty Images
Мъжът е с незавършен втори клас и е осъждан за блудство
36-годишен мъж е задържан под стража от съдебната зала на Разградския окръжен съд, след като е бил уважен протестът на Районната прокуратура срещу определената от първата съдебна инстанция мярка за неотклонение „домашен арест“, съобщиах от прокуратурата.

Рецидивист изнасили 14-годишна, плаши, че ще заколи семейството й

На 30 септември в село в община Разград, обвиняемият влязъл през нощта в дома на самотно живееща 62-годишна жена и я изнасилил брутално. 36-годишният Северин се гаврил с жертвата си няколко часа.

На сутринта, жената успяла да излезе от дома си и да разкаже на своя съседка и на продавачка в магазина в селото за случилото се през нощта в дома й. Жените подали сигнал на спешния телефон 112.

Образувано било досъдебно производство за извършено престъпление по член - изнасилване със сила и заплашване, и за нарушаване неприкосновеността на жилище нощем.

Рецидивист изнасили 14-годишна, плаши, че ще заколи семейството й

След привличането му към наказателна отговорност, Районната прокуратура задържала до 72 часа насилника и внесла искане в съда за вземане на най-тежката мярка за процесуална принуда - "задържане под стража".

Районният съд обаче със свое определение му наложил „домашен арест“, който е бил протестиран от прокуратурата. Обвиняемият е осъждан за блудство през 2011 г. Два дни, преди да извърши престъпленията, се завърнал от чужбина, където работел.

Мъжът е с незавършен втори клас. Жертвата е била освидетелствана. Тя е с травми по лицето и разкъсвания, причинени при насилието.