Оставиха в ареста медиците-рекетьори
Оставиха в ареста медиците-рекетьори / netinfo

Двамата студенти по медицина, които се опитаха да приложат нова схема за изнудване в Пазарджик, остават в ареста. Ангел Добрев и Веселин Грозев поискаха от жертвата си 200 000 лв. за противоотрова, след като я измамиха, че са я инжектирали с фалшива ваксина.

Показанията на свидетелите, самопризнанията на единия от обвиняемите Ангел Добрев и веществените доказателства категорично подкрепят факта, че именно двамата обвиняеми са извършили престъплението, за което им е повдигнато обвинение, се казва още в мотивите за решението на Пазарджишкия районен съд.

Определението на съда сочи, че деянието и на двамата е извършено съвсем умишлено и мярката е наложена заради съществуващата опасност те да се укрият както и да извършат друго престъпление.

Решението може да бъде обжалвано и протестирано пред Окръжен съд – Пазарджик в тридневен срок.

При постъпване на жалба или протест делото е насрочено за разглеждане на 4 ноември. Разследването по случа продължава. Основната версия е изнудване за пари. Втората версия е за интимни отношения между Ангел Добрев и жертвата, а третата за опит за набеждаване.

Други новини от Пловдив