Педагогическият съвет ще решава каква ще бъде санкцията за 17-годишния ученик, който нападна учителка от столична гимназия.

"Учителката има леко натъртване, намира се в дома си. Много се радвам, че се чувства добре", обясни Антоанета Джонева, директор на Професионалната гимназия по туризъм в София.
 
Във вторник 16-годишният Мартин нахлул в учителката стая и ударил учителката по "Етика и право" Богомилка Николова пред погледите на някои от нейните колеги.
 
След случилото се момчето беше задържано, а учителката - прегледана в "Пирогов".
 
Ученик блъсна учителка, задържаха го

Пред NOVA  директорката Антоанета Джонева обясни как се стигнало до инцидента:
 
"В края на миналата седмица учителите са забелязали, че ученикът е малко неспокоен. Веднага бях уведомена. Веднага разпоредих среща с педагогическия съветник, след тази среща преценихме, че трябва да уведомим майката на момчето, още в петък я поканихме на среща в училището и тя във вторник дойде.
 
Срещата беше между майката, момчето, класния ръководител, педагогическия съветник и заместник-директора на училището, тийнейджърът е изтичал от стаята, качил се е по стълбите, влязъл е в учителката стая и е блъснал една от нашите учителки".
 
Тя обясни, че Мартин е имал текуща оценка "Слаб 2" по "Етика", но не е имал такава оценка за годината, тъй като все още тече учебният срок. "Не бих казала, че е той отличен ученик, но не бих казала, че е от най-слабите ученици", коментира директорката.

Сега педагогическият съветник в училището ще се срещне с класа на момчето и със самото момче, а педагогическият съвет на училището ще трябва да прецени какво да е неговото наказание. По случая тече и досъдебно производство.
nova.bg