Опозицията ще бъде безкомпромисна през новия политически сезон
Опозицията ще бъде безкомпромисна през новия политически сезон / снимкa: Sofia Photo Agency, Надя Коцева
Воля да изкарат управленския мандат докрай демонстрираха представителите на трите управляващи партии БСП, НДСВ и ДПС в изказванията си по повод откриването на новия политически сезон в 40-то Народно събрание. От тройната коалиция не спестиха критиките си към опозицията, която от своя страна обеща да бъде активна, безкомпромисна и да се стреми към съкращаване на управленския мандат.

Опозицията не е алтернатива на управлението, категоричен бе лидерът на левицата в парламента Ангел Найденов. Той допълни, че опозицията се опитва да експлоатира всяка ситуация, без оглед на цената, плащана от държавата или от мнозинството от българите.

Водачът на жълтите депутати Пламен Моллов пък изреди защо на НДСВ му се налага да остане в управлението и дори погледна към следващ мандат: Ако НДСВ напусне коалицията, популисткото харчене на пари от излишъка би повишило инфлацията.

Лютви Местан от ДПС напомни на НСДВ, че всяка от трите партии трябва да носи товара на властовите отговорности колкото и да са натежали без вайкане и без съжаление дали е трябвало да се влиза в коалицията или не.

Председателят на парламентарната група на ОДС Йордан Бакалов приземи управляващите с напомнянето, че не са се справили с престъпността и цитира взривовете от последните дни. „Когато БСП управлява 9-ти септември идва с гръм, този път дойде с два”, каза Бакалов.

Лидерът на ДСБ Иван Костов добави към проблема на управляващите и несправянето им с усвояването на евросредствата. „Не може да се говори за опозицията като за безпомощна”, категоричен беше Костов.

От името на „Атака" Волен Сидеров обобщи, че тройната коалиция остава далеч от проблемите на хората. „а нас това правителство е „политически труп” Разборът и оценката, които в медицината се наричат аутопсия, да бъдат извършени от д-р Тренчев, който е патоанатом”, посъветва Сидеров.

След като се показаха по телевизията, депутатите напуснаха пленарната зала, в която към края на заседанието имаше само 72-ма от 240 народни избраници, преброи зам.-председателят на парламента Любен Корнезов.