Става дума за 1 тон кокаин за 50 милиона долара, като това е втори арест за спортиста
Олимпийският шампион Гълъбин Боевски е осъден за трафик на наркотици.

Задържаха с дрога сина на Гълъбин Боевски

Става дума за 1 тон кокаин и за немислимата сума от 50 милиона долара. Темата коментира Орлин Георгиев, спортен коментатор и автор на Youtube канала "Спортната джунгла", в „Здравей, България”. Неговата книга „Белият затворник”, посветена на историята на Гълъбин Боевски.

По информация на Георгиев Боевски е бил задържан през октомври 2020 година при операцията „Твърда земя” на специалните части на Португалия. През април 2022 година е осъден на 6 години и половина затвор, които излежава в момента.

Осъдиха Гълъбин Боевски на 9 години и 4 месеца

Това е втори арест за спортиста. Преди 13 години беше задържан на летището в Сао Пауло за 9 кг кокаин в багажа му. Той твърдеше, че не е имал представа за наличието им, тъй като купил куфарите ден преди пътуването си.

„Той не си признава вината, казва, че е действал само като преводач”, каза Георгиев. По думите му бивш клиент на Боевски от фитнеса, в който е работил, се свързва с него и му предлага да се включи като преводач. Цялата схема е под вниманието на португалските специални служби. Боевски получава втората най-тежка присъда от групата.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
nova.bg