Олег Ковачев в ареста, разхождал се с 30-сантиметров нож под носа на премиера
Олег Ковачев в ареста, разхождал се с 30-сантиметров нож под носа на премиера / снимка: DarikNews.bg

Известният режисьор и актьор Олег Ковачев е изкарал целия ден в районното, след като е бил арестуван в центъра на София с 30-сантиметров нож на броени метри от премиера Пламен Орешарски и лидера на БСП Сергей Станишев, които оглавяваха митинга на Орлов мост, съобщава „24 часа".

Олег, чиято звезда изгря в класиката „Рицар без броня", всъщност носел ножа не за да коли някого, а да разреже торта за рождения ден на предаването „Бразди", чийто режисьор е самият той.

„Днес екипът на тв предаването "Бразди" беше гост на Мира Добрева в БНТ. Подариха ни голяма торта, защото тази година "Бразди" става на 50. След предаването искахме да почерпим всички колеги. Оказа се, че в телевизията няма такъв нож, който може да я среже както трябва. Живея наблизо и отскочих за нож. Навън ченгета на всеки метър - митинг на Държавна сигурност на Орлов мост. Слагам ножа в един плик и тръгвам обратно. Малко преди БНТ ме спират за проверка на документите. После питат: "Какво носите в торбичката?" Казвам: "Нож!" и го вадя - а той 30-сантиметров, сериозен. Ония откачиха. Познайте какво се случи после...", написа той във Фейсбек. Час по-късно той добави: „Ба, чак сега ме пуснаха от районното. Ножът го конфискуваха, аз ще се разписвам на всеки два часа. Колегите, като не ме дочакали, разкъсали тортата с ръце и я изяли. Подписах декларация, че нямам право да се доближавам до Орешарски, Местан, Станишев и Азис. ...", пише Блиц.