/ БГНЕС
Очаква се интензивен трафик по пътищата
98710
Очаква се интензивен трафик по пътищата
  • Очаква се интензивен трафик по пътищата
Засилен пътен трафик се очаква от днес до края на седмицата, припомня МВР. По основните пътни артерии и изходите на големите градове ще има засилено полицейско присъствие. Днес е официален празник, тъй като отбелязваме годишнина от Съединението, а петък е работен ден, но някои хора са избрали да почиват тогава и по този начин да имат четири свободни дни, заедно с уикенда.
 
Натоварен трафик се очаква и на всички гранични пунктове и особено на ГКПП „Кулата”. Екипите на „Пътна полиция” ще подпомагат движението и ще извършват традиционни проверки.

Засилен пътен трафик се очаква по всички гранични пунктове от днес до края на седмицата, каза Аксиния Дейкова от Гранична полиция. "По отношение на границите продължаваме да бъдем в условията на летен туристически сезон, с изключително интензивен трафик по границата с Гърция, Турция, Сърбия. Очакваме най-голям трафик да има на ГКПП Кулата. В тази връзка препоръката, която отправяме, е да се ползват и останалите ГКПП на българско-гръцката граница", каза тя.
 
Дейкова призова хората да предвидят достатъчно време за пътуване, да проверят документите си преди тръгване. От Гранична полицията призовават родителите на малолетни и напълнолетни деца, ако те няма да пътуват с двамата родители или децата ще бъдат изведени от страната от трети човек, задължително да има декларация за съгласие съответно от отсъстващия родител или и от двамата.
 
Засилено полицейско присъствие ще има по всички основни пътни артерии и изходите на големите градове, съобщи Мария Ботева от Пътна полиция, като отбеляза, че тези дни нашето Черноморие се очаква също да бъде посещавано, така че по трасето от Дуранкулак до Малко Търново също се очаква увеличен поток.