/ Thinkstock/Getty Images
Прокуратурата повдигна трето обвинение на общинския съветник от Несебър Пейко Янков - за принуда. Това стана ясно по време на заседанието на Специализирания апелативен съд, който днес гледа мярката за неотклонение на общинския съветник. Янков е задържан по подозрение, че е част от престъпната група на Димитър Желязков-Очите.

Съдът остави общинският съветник Пейко Янков в ареста

Адвокатът му Росен Кожухаров обясни пред журналисти, че вчера е бил извикан в ГДБОП, където е разбрал, че клиентът ще бъде обвинен за още едно изнудване - над друг съдружник в "Хермес груп". Съдът прекъсна заседанието си, за да може да изпълни желанието на защитника на Янков клиентът му да се запознае с доказателствата по новото му обвинение.

Общинският съветник има още две обвинения за участие в престъпната група на Димитър Желязков-Очите и за умишлен палеж.

Обвиняемият общинар от Несебър е изпълнявал указания на Митьо Очите

Миналата седмица Специализираният съд остави Янков за постоянно в ареста, но мярката му не е окончателна и той я обжалва. Пред журналисти тогава прокурорът Детелина Ганчева на въпроса какви са доказателствата, че е бил част от групата на Желязков, обясни, че основни източници, но не единствени по делото, са гласни доказателствени средства, множество показания на свидетели, освен това има използвани СРС-та.

Общинският съветник беше обявен за издирване след акцията от 1 август срещу групата на Димитър Желязков, занимавала се с рекет, палежи и наркоразпространение. Той сам се предаде в полицията на 13 август. Днес апелативният спецсъд решава дали да го остави в ареста.