Общински съветници: След такса „Перник” и Разград въвежда такса за чужди коли
Общински съветници: След такса „Перник” и Разград въвежда такса за чужди коли / снимка: Dariknews.bg, Разград
Общински съветници: След такса „Перник” и Разград въвежда такса за чужди коли
83039
Общински съветници: След такса „Перник” и Разград въвежда такса за чужди коли
  • Общински съветници: След такса „Перник” и Разград въвежда такса за чужди коли

Разград отвръща на такса „Перник” с контра такса.

„Ако предложението на КРИБ всяка кола с несофийска регистрация да бъде облагана с такса, стане част от нормативната уредба, ще внеса на заседание на Общински съвет-Разград докладна за въвеждане на такса за автомобилите, които влизат в Разград, а не са с регистрация от столицата на Лудогорието”. Това обяви председателят на комисията по транспорт в местния парламент Иво Димитров.

В проекта за законодателна инициатива го подкрепи и съпартиецът му от Реформаторския блок и също член на транспортната комисия Джипо Джипов.

Предлагат такса за коли без софийски номера в столицата

Според двамата общински съветници от Разград въвеждането на такса „Перник” е дискриминация спрямо жителите на всички градове извън столицата и превръщането на българите в крепостни селяни.

В отговор на предложението на КРИБ Иво Димитров и Джипо Джипов имат готовност за контра такса - за влизане в Разград на автомобили с неразградска регистрация. „Гарантирам, че приходите от такава такса в Разград ще са по-големи на глава от населението спрямо доста по-големи селища”, заяви Димитров.

Димитров коментира още, че на абсурдно предложение като на това на КРИБ може да се отговори само с още по-абсурдно. Обяви още, че парите от разградската такса ще се събират в специален фонд, от който пък ще се възстановяват разходите на запалянковците на „Лудогорец”, на които често се налага да пътуват до столицата, за да подкрепят шампионите.

Новини от Разград