Общински глоби за проститутки и просяци в Пазарджик
Общински глоби за проститутки и просяци в Пазарджик / снимка: БГНЕС

От 20 до 100 лева ще плащат глоба в общинската хазна всички проститутки и просяци в Пазарджик. Това е залегнало в проекта за промени на Наредбата за обществения ред. Вносител на предложението е общинският съветник и областен координатор от ВМРО Благо Петров. Забранява се и демонстриране и изразяване на сексуална и друга ориентация на обществени места.

В края на ноември съветниците ще гласуват и да се забрани нарушаването на тишината по какъвто и да е начин на открити обществени места в Пазарджик и общината. Ще бъде забранено викането, пеенето, свиренето, както и използването на озвучителна и музикална техника. В проектопредложението е залегнал и текст, който прекратява устройването на сватбени, семейни и други частни събирания на открито. В пакета предложения е включена забрана и на използването на музикални инструменти и озвучителна апаратура по улиците на града и населените места, междублоковите пространства. Музикалните апаратури на нарушителите ще се изземват.

Собственици, наематели, ползватели, управители на фирми, търговски, туристически и други обекти ще бъдат задължени да изписват на български език фирмените надписи и табели. На чужд език може да има текст изписан с по-дребен шрифт. Тези, които държат да изписват на чужд език фирмените си табели, ще плащат 40% по-висока такса. В проекта има и изрична забрана на търговията с ценни метали и валута по улиците и парковете на населените места в община Пазарджик.

Други новини от Пловдив