Община Несебър забрани строежите от 1 май
Община Несебър забрани строежите от 1 май / netinfo

Кметът на Несебър инж. Магдалена Мандулева забрани със заповед строителните дейности в курортните комплекси, ваканционните и вилните зони на територията на крайморската община. Традиционната ограничителна мярка се налага заради туристическия сезон. Забраната ще важи до 15-и октомври, съобщиха от пресцентъра на Общинския съвет в Несебър.

До 1 май недовършените строежи и строителни площадки трябва да бъдат замразени и обезопасени, както и да бъдат освободени и разчистени тротоарите и уличните платна около тях. До 15-и май строителите трябва да почистят и да възстановят засегнатите зелени площи около обектите си, се казва още в заповедта на Мандулева.

За ефективното изпълнение на разпореждането ще бъдат открити четири контролно-пропускателни пункта /КПП/ на възлови пътища в курортната община, през които от 1 май няма да се допуска преминаването на строителна и на друга тежка механизация.

Контролно-пропускателни пунктове ще има на кръговото кръстовище "Слънчев бряг-Несебър", в района на складовата база на "Слънчев бряг", на разклона за село Тънково на обходен път Варна, Тънково, "Слънчев бряг" и в района на КПП-Кошарица.

За спазването на забраната Община Несебър се е обърнала за съдействие към Регионалната дирекция за национален строителен контрол в Бургас.