Обществено порицание за момчета, стреляли с прашки по сграда на полицията
Обществено порицание за момчета, стреляли с прашки по сграда на полицията / снимка: DarikNews.bg, Радка Минчева
Обществено порицание за момчета, стреляли с прашки по сграда на полицията
32780
Обществено порицание за момчета, стреляли с прашки по сграда на полицията
  • Обществено порицание за момчета, стреляли с прашки по сграда на полицията

Двама тийнейджъри от Разград бяха осъдени на обществено порицание заради това, че са счупили два стъклопакета от строящата се сграда на полицията в града. Инцидентът станал на 12 март.

В този ден те се разхождали из града като носели със себе си прашки и метални сачми. Минавайки покрай строящата се сграда на ОД на МВР-Разград, двамата изстреляли по няколко сачми към прозорците на зданието. Точният им мерник уцелил два стъклопакета - единия с размери 0,88 /1,88 м, а другия -  0,56/1,60 м. Щетите са на обща стойност 105,00 лв.

Повдигнатото обвинение е за увреждане на чужда собственост. За подобно деяние, което се квалифицира като маловажен случай, наказанието за възрастен човек е затвор до шест месеца или глоба до 5000 лв. Съдът обаче отчете, че извършителите са непълнолетни и са с чисто съдебно минало. Двамата направили самопризнания и заявили готовност да възстановят щетите.

С решението си магистратите освободиха двамата тийнейджъри от наказателна отговорност. На момчетата е наложено е административно наказание - обществено порицание. Районен съд-Разград разпореди присъдата да се прочете по местния радиовъзел и пред колективите на училищата, в които 17-годишните момчета учат.