Областен управител от ГЕРБ подаде оставка заради настиск и заплахи
Областен управител от ГЕРБ подаде оставка заради настиск и заплахи / снимка: DarikNews.bg, Дарик Кюстендил, Иво Кирилов

Изпълняващата длъжността областен управител на Кюстендил Даниела Годинова подаде оставка. Тя е депозирана пред министър- председателя Бойко Борисов.

"Причините за моето решение са, че към този момент съм възпрепятствана да изпълнявам своите задължения поради открита конфронтация и натиск от страна на общинската организация на ГЕРБ-Кюстендил. Това се изразява в поредица от действия, уронващи моя личен авторитет и този на областна администрация. Отправяни са ми заплахи и ултиматуми във връзка с осъществявания от мен контрол по законосъобразност на актовете на Общински съвет- Кюстендил, когато те са приети с гласовете на общинските съветници на ГЕРБ, въпреки тяхната незаконосъобразност", заяви Годинова.

Даниела Годинова допълни, че общинските съветници на ГЕРБ влизат в коалиционно партньорство с БСП с цел да се възпрепятства работата на Община Кюстендил.

"Аз не мога да продължа да наблюдавам как се уронва престижа на ГЕРБ и се губят поддръжници, с цел задоволяване на лични интереси на определен кръг лица", каза още изпълняващата длъжността областен управител.

От 30 ноември 2011 г. Кюстендил е без титуляр на поста областен управител, след като Любомир Анчев подаде оставка. Даниела Годинова е единственият заместник и от тогава е временно изпълняваща длъжността.

Годинова обяви че е дарила получените бонуси, в размер на 2884, 74 лв., за лечението на болно дете от Кюстендил.