Обеси се парнаджията от социалния дом в Крумовград
Обеси се парнаджията от социалния дом в Крумовград / снимкa: DarikNews

Парнаджията Хамди Али, заподозрян за смъртта на трите деца от социалния дом в Крумовград, се е обесил днес на тавана в дома си. Вестта за смъртта му бе потвърдена от окръжния прокурор на Кърджали Светлозар Лазаров.

Тялото на Али е било открито от неговата съпруга към 16.00 часа. На мястото на инцидента веднага са пристигнали следствени екипи и не са се допускали външни хора.

Предполагаше се, че Хамди Али е дал на загиналите момчета взривателя от противотанкова мина, избухнал в една от стаите на социалния комплекс. В нощта на задържането му той направи опит да се самоубие с джобно ножче и беше настанен за лечение в болницата в Кърджали под полицейска охрана. По-късно мярката му за неотклонение беше променена в парична гаранция от 500 лева. На Хамди Али беше назначена и съдебно-медицинска експертиза. 

Три момчета на 13, 15 и 16 години загинаха след като детонатор от военна мина избухна в социално заведение в Крумовград на 5 декември в една от стаите на комплекса. Трима от задържаните за взрива в Крумовград останаха извън ареста. Под гаранция от 500 лева бе освободен и парнаджията на дома Хамди Али, за който се твърдеше, че е човекът, дал на децата взривателя.