/ БГНЕС
Обединените патриоти ще бъдат обединени, уверен е Каракачанов
98271
Обединените патриоти ще бъдат обединени, уверен е Каракачанов
  • Обединените патриоти ще бъдат обединени, уверен е Каракачанов
Обединените патриоти ще бъдат обединени. Това обеща в кулоарите на парламента министърът на отбраната и съпредседател на коалицията Красимир Каракачанов. Повод за този коментар стана скандала между трите партии в Обединени патриоти заради Закона за горивата и Закона за приватизацията.

Според него коалицията "Обединени патриоти" е добър пример за обединение на усилията и е разумно тя да бъде запазена за следващите европейски и местни избори. "Въпросът не е до електоралната борба кой колко гласа ще спечели или ще загуби", смята Каракачанов. По думите му обществото има нужда от сигнали за обединение на политиците около общи мнения, а не разделение и "джафкане".

В отговор на въпрос Каракачанов коментира, че взаимоотношенията между лидерите на "Атака" и НФСБ Волен Сидеров и Валери Симеонов са "исторически сложни".

"Аз лично се опитвам да напомням на всички тезата, която ни е събрала през 2016 г. в коалицията "Обединени патриоти", посочи той. По думите му голямата цел е един нов прочит на политиката и един нов подход национален или националистически към решаването на проблемите в държавата.