НСС е проверяла убития Александър Тасев
НСС е проверяла убития Александър Тасев / netinfo

Прекратената проверка срещу убития Александър Тасев е правена от Националната служба "Сигурност", съобщи министърът на вътрешните работи Румен Петков.

Петков каза още, че проверката срещу убития президент на „Локомотив Пловдив” е прекратена през март 2001 година, когато директор на службата е бил Атанас Атанасов.

Вътрешният министър съобщи още, че в края на седмицата ще стане ясно развитието на хода на разследването на убийството на Александър Тасев.

Депутатът от ДСБ Атанас Атанасов коментира, че министър Румен Петков търси някаква сензация, за да отклони общественото внимание. „Не зная от кога и от кого е бил разработван Александър Тасев, но той е убит, когато вътрешен министър е господин Румен Петков и той трябва да отговаря за това брутално и показно убийство, което е поредно", каза Атанасов.

Според него основна цел с тезата за разработките от миналото е да се отклони общественото внимание. Атанасов заяви, че според направена от него справка е имало разработка за Тасев в Кюстендилската регионална дирекция на вътрешните работи, с която дирекция тъмносиният депутат нямал нищо общо.